Quaife

Art.nr. 00231
€999,00
Uitverkocht
1
Productgegevens

Origineel Quaife product!

De ATB (Automatic Torque Biasing Helical) LSD (limited Slip Differential) van Quaife is een uniek gepatenteerd ontwerp en is een plug & play vervangingsdifferentieel dat geleidelijke en constante tractie biedt voor wedstrijden of op een glad wegdek. Je kan het 2CV-differentieel 1 op 1 vervangen door het Quaife-differentieel en merkt dadelijk het verschil in performantie. De Quaife is een uniek ontwerp en is een plug& play vervangingsdifferentieel dat geleidelijke en constante tractie biedt voor een glad wegdek, bij off-road of in de woestijn.

Het Quaife differentieel stuurt automatisch het koppel weg van het spinnende wiel naar het wiel met het meeste tractie, is continu variabel en slaat nooit vast. Het grootste kenmerk van het differentieel is dat het geleidelijk progressief de tractie verdeelt (tot wel 70%) naarmate het koppel stijgt. Er zijn geen frictieplaten of koppelingen die kunnen slijten, in tegenstelling tot de meer conventionele sperdifferentiëlen.

Het differentieel op een auto heeft drie functies:

  • het verdeelt de aandrijfkracht van de motor op de twee wielen van een as
  • het fungeert als eindreductie, waarbij de snelheid van de wielen ten opzichte van de uitgaande as van de transmissie nog een laatste keer wordt gereduceerd
  • en het zorgt ervoor dat de beide wielen van de as met een verschillende snelheid kunnen draaien terwijl de aandrijfkracht wordt overgebracht (vandaar de naam differentieel).

Installatie Quaife: Moet je nog met bijzondere zaken rekening houden wanneer je een quaife-differentieel inbouwt? Neen, eigenlijk niet: het differentiëel is een ‘direct fit’ vervangingsdeel voor het standaard gemonteerde differentieel dus demontage en het opnieuw installeren van differentieel of transmissie geschiedt conform het werkplaatshandboek, ze vergen geen in- of afstelling, er hoeft niets aan de auto veranderd te worden en bij het rijden zal je afgezien van de verbeterde tractie helemaal niets van het differentieel merken (behalve in de bochten kan je wel voelen dat er een quaife geïnstalleerd is).

Bewaar dit product voor later