Revisiekit Dot HRC 17,46mm

Art.nr. V4SR2CLU
€20,00
Op voorraad
1
Productgegevens

Je hebt 1 set nodig per auto.

Remvloeistof, hoewel vaak over het hoofd gezien, is een essentieel onderdeel van het remsysteem. Als dit wordt verwaarloosd, kan dit ervoor zorgen dat de remvloeistof kookt, wat resulteert in vapourlock en slecht werkende remmen.
Originele gebruikte Citroën minerale LHM-olie. LHM is niet mengbaar en niet compatibel met synthetische vloeistoffen, (waaronder DOT4 synthetische remvloeistoffen). De voordelen van LHM:
  • Hoge viscositeit;
  • Zeer laag vloeipunt;
  • Anticorrosie;
  • Zeer hoge stabiliteit.
Maar het kookpunt van Dot4 is hoger dan dat van LHM. Dit is de reden waarom mensen hun remsysteem graag van LHM naar Dot4 veranderen. Als u Dot4 op de remklauwen monteert, is het ook noodzakelijk om dit ook bij de remklauwen te vervangen. De originele hoofdcilinder was 17,46 mm. Als u een originele Dot4 2CV-hoofdcilinder gebruikt, heeft deze een binnendiameter van 20 mm. De bestuurder moet dus meer druk uitoefenen op het pedaal om dezelfde remkracht te bereiken. Daarom bieden wij een revisie-set aan voor Dot4 voor een HRC van 17.46mm . Op deze manier kunt u genieten van de voordelen van deze 2 systemen:
  • Het hogere kookpunt van Dot4 én
  • de originele 17,46mm diameter die de LHM-HRC had.

We raden aan een originele hoofdcilinder te gebruiken.

Ideaal voor rally's, lange afstanden, vakanties of in de bergen.

* Let op: wanneer u van LHM naar Dot wisselt, moet u het volledige circuit reinigen en alle rubbers vervangen.

Bewaar dit product voor later